Според нови изследвания основният източник на стрес за омъжените жени са

...
Според нови изследвания основният източник на стрес за омъжените жени са
Коментари Харесай

Съпругът, не децата, е основният източник на стрес за жената

Според нови изследвания основният източник на стрес за омъжените дами са мъжете, а не децата. Омъжените дами изпитват по-голям стрес от самотните заради натоварването и със служебни, и със фамилни грижи. Те страдат по-често от главоболие, отмалялост и отрицателни страсти. Но главната причина за техните проблеми не е грижата за децата, а държанието на техните мъже.

46% от запитаните признават, че децата им ги изнервят по-малко, в сравнение с съпрузите, като неприятните страсти не са свързани с невярност или грубо отношение, пише AdMe.ru и разкрива по какъв начин тъкмо мъжете ни лазят по нервите и по какъв начин да избегнем напрежението в връзките с тях.

Мъжът се държи като дете

Много мъже се държат като деца до 43-годишна възраст и това се демонстрира в безгрижно отношение към детето и въпросите, свързани с него.  „ Седемгодишното си е седемгодишно, само че 35-годишен мъж, който се държи като 7-годишно момченце е тежко, тъй като той би трябвало да е виновен за детето “, споделя една от запитаните дами.

Бащите се веселят дружно с децата, възприемат времето с тях като празник и забавление. Майките се грижат за образование, здраве, обучение, развиване на дребното и са по-въвлечени в неговия живот, по-често вършат збележки и не разрешават. Вследствие на това децата стартират да асоциират със досада и суровост повече майките си и това провокира и спорове сред майки и деца, и разногласия сред родителите.

Решение

Ако двамата родители се придържат към единодушие, в случай че единият не разрешава нещо на детето, другият би трябвало да поддържа това решение, да работят общо и да се схващат авансово какво може и какво – не.

Не по-малко значимо е и всекидневната грижа за детето да бъде разграничена поравно. А майките е хубаво понякога да отслабват контрола – от време на време просто да поиграеш с детето е доста по-полезно, в сравнение с все да го предпазваш от многочислените рискове.

Жените са потиснати от многото домашен отговорности

Всяка пета майка показва като източник на непрекъснат стрес отсъствието на брачна половинка ѝ, когато има потребност от помощ у дома. Жените губят повече време за обезпечаване на битовите потребности на фамилията, а мъжете имат повече време за отмора. По предписание на дамите се пада освен приготвянето на храната и чистенето, само че и  плащането на сметки, закупуването на хранителни артикули и планирането на фамилния бюджет.

От всички тези неща няма по какъв начин да се откажем, само че те натоварват, а и лишават доста време. Доказано е, че домашните отговорности провокират повече стрес, в сравнение с работата – в офиса човек се усеща по-пълноценен и получава заплащане за труда си.

Решение

Най-очевидното е мъжете да оказват помощ на дамите си в семейството и грижите да се разпределят по равно – това е един от главните фактори на сполучливия брак.

И двамата би трябвало да почитат напъните на другия, тъй като къщната работа е значима, макар, че не носи приходи. А когато се подели, всичко може да се случи по-бързо, и по този начин и двамата след това да имат свободно време.

Жените се усещат отговорни и страдат от липса на свободно време

Повечето дами се оплакват, че времето не им доближава – откакто се приберат от работа, те не си почиват, а се занимават с готвене, занимания с детето, пране… Затова се изморяват и позволяват неточности.

И защото отговорността за фамилията и дома ѝ е огромна, дамата се усеща отговорна, в случай че нещо се обърка. Тази виновност, от своя страна, ѝ предизвиква стрес и пречи на оправянето с всекидневните неща. Една от запитаните разяснява това по този начин: „ Занимавам се с децата сама, в множеството време мъжът ми не взе участие. Затова ми се коства, че в случай че нещо стане не както би трябвало, съм напълно виновна аз. “

Решение

То е едно и е явно – дамите да споделят с мъжете си какво ги тормози, а мъжете да поемат част от отговорностите и да оказват помощ в превъзмогването на многото дребни и огромни домашни задания. И двамата да се стремят да ръководят по-добре времето си, с цел да понижат тегобите и отрицателните страсти и да прибавят към фамилното благополучие.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР